ROBOOKS konferencia – Padlórobotok az oktatásban és fejlesztésben

Csodavár Alapítvány, 2022.10.21

ROBOOKS – Padlórobotok az oktatásban és fejlesztésben címmel konferenciát szervez a Csodavár Alapítvány 2022. november 10-én a 12:30-tól, melynek a Pestújhelyi Közösségi Ház ad otthont. Szeretettel várunk minden érdeklődőt. A program regisztráció köteles, regisztrálni az alábbi linken lehetséges: https://tinyurl.com/robookskonferencia

Program:
12:30 -13:00:
Regisztráció
13:00 – 13:05: Polgármesteri köszöntő: Cserdiné Németh Angéla XV.ker polgármestere
13:05 – 13:10: Konferencia megnyitó: Kisari Károly, a Csodavár Alapítvány kuratóriumi elnöke
13:10 – 13:25: A Robooks projekt bemutatása: Török Ildikó, a projekt szakmai vezetője
13:25 – 13:40: A Robooks szókincs fejlesztő füzet bemutatása - Gnandt Gábor, Szatmár Egyházmegyei Caritas
13:40 – 14:00: A projekt keretében készült Tekbot padlórobot bemutatása - Hanesz Angelika, Talentum Alapítvány
14:00-15:00: SZEKCIÓ ÜLÉSEK 3 teremben gyakorlati bemutatókkal
1.SZEKCIÓ:
Ismerkedjünk meg a Tekbottal! A Robooks projekt keretében kifejlesztett Tekbotot bemutatja a kassai Talentum Alapítvány. A Tekbot egy olyan különleges teknős formájú padlórobot, ami színkártyákkal programozható, az irányokat magyar, szlovák, angol vagy román nyelven megnevezi, valamint különlegességét adja a jelenleg piacon elérhető padlórobotokhoz képest, hogy egy lépésből kanyarodik.
2. SZEKCIÓ:
Kommunikáció fejlesztése padlórobottal - A Robooks projekt keretében létrejött Szókincs fejlesztő módszertani füzetet bemutatja a szatmárnémeti Caritas szervezet – ebben a szekcióban szeretnénk a gyakorlatban bemutatni a robotasszisztált terápia lehetőségeit, előnyeit és sokszínű alkalmazási formáit a beszédfejlődés segítésében, a gyerekek passzív és aktív szókincsének fejlesztésében a Beebot és Bluebot segítségével.
3. SZEKCIÓ:
A Problémamegoldó gondolkodás fejlesztése padlórobottal - A Robooks program keretében létrejött módszertani füzetet bemutatja a Csodavár Alapítvány - Gyakorlatainkon keresztül azt szeretnénk szemléltetni, hogy hogyan és mennyire változatosan kamatoztathatjuk a Beebot és Bluebot tulajdonságait, az általuk biztosított motivációt és figyelmet a gyermekek fejlesztése érdekében.
15.00-15.45: Állófogadás
16.00-tól opcionális: Csodavár Budapest helyszín bemutató és a Tekbot kipróbálása (átsétálva 500m-re a helyszíntől)


KÉRJÜK, MINDENKÉPPEN TÖLTSE KI REGISZTRÁCIÓS LAPUNKAT ÉS JELÖLJE MEG, MELYIK SZEKCIÓ ÜLÉSEN KÍVÁN RÉSZT VENNI LEGKÉSŐBB NOVEMBER 04-IG:


Regisztrációs linkhttps://tinyurl.com/robookskonferencia


VÁRJUK SZERETETTEL, SZÁMÍTUNK ÖNRE! A helyszínen a parkolás a környező utcákban lehetséges és ingyenes. A Közösségi Ház megközelíthető 124-es vagy 5-ös busszal, illetve 62-es és 69-es villamossal. Megjelenés: hétköznapi viseletben. A program a 2020-1-HU01-KA201-078731 számú, Robotasszisztált terápiák a fogyatékossággal élő gyermekek fejlesztésében című köznevelési Erasmus+ projekt keretében valósul meg.

A konferencia meghívója nyomtatható formában elérhető ITT!